»®¯`·Alex Stars.·´¯®«
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

»®¯`·Alex Stars.·´¯®«

Alex Beach (شط اسكندريه)
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
منتديات ALEX STARS ترحب بكل السادة الزائرين والاعضاء وتتمنى لهم قضاء وقت ممتع ومفيد
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» عندما ترى شخص
ألذ أكلات شم النسيم Icon_minitimeالجمعة أغسطس 05, 2011 3:39 am من طرف الاميرة مى

» ااااااعرف شخصيتك من الحيوان الذى يتبعه تاريخ ميلادك *جامد جدا*
ألذ أكلات شم النسيم Icon_minitimeالجمعة أغسطس 05, 2011 3:27 am من طرف الاميرة مى

» رساله اعتزار وتسامح؟؟؟؟؟
ألذ أكلات شم النسيم Icon_minitimeالجمعة أغسطس 05, 2011 3:06 am من طرف الاميرة مى

» عزاء لشهداء 25 يناير
ألذ أكلات شم النسيم Icon_minitimeالجمعة أغسطس 05, 2011 3:04 am من طرف الاميرة مى

» حصريا فيلم اسماعيلية رايح جاى دى فى دى DVD.RMVB بمساحة 295 MB
ألذ أكلات شم النسيم Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 20, 2010 7:55 pm من طرف زائر

» اناقـــــة الاخضر لاتنتهي ولاحدود لهـــــــــــــا
ألذ أكلات شم النسيم Icon_minitimeالخميس يوليو 08, 2010 5:12 am من طرف الاميرة مى

» فساتين خطوبة جميلة
ألذ أكلات شم النسيم Icon_minitimeالخميس يوليو 08, 2010 5:09 am من طرف الاميرة مى

» فساتين للمناسبت 2010
ألذ أكلات شم النسيم Icon_minitimeالخميس يوليو 08, 2010 5:03 am من طرف الاميرة مى

» فساتين اكثر من رائعه بألوان متداخله
ألذ أكلات شم النسيم Icon_minitimeالخميس يوليو 08, 2010 5:01 am من طرف الاميرة مى

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 166 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 166 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 291 بتاريخ الإثنين أكتوبر 07, 2024 1:45 pm
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط شط اسكندرية على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط »®¯`·Alex Stars.·´¯®« على موقع حفض الصفحات
اغانى عمرو دياب
>اغاني عمرو دياب

 

 ألذ أكلات شم النسيم

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الاميرة مى
النجم ده وصل للعالمية
الاميرة مى


انثى
عدد الرسائل : 1133
العمر : 31
الموقع : https://silver.ahladalil.com
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : تمام جدااااااااااا بغنى اهوة
اعلام الدول : ألذ أكلات شم النسيم Female31
مزاج الاعضاء : ألذ أكلات شم النسيم _20
المهنة : ألذ أكلات شم النسيم Singer10
الهوايات : ألذ أكلات شم النسيم Writin10
الاوسمة : ألذ أكلات شم النسيم 1187177599
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 06/02/2009

ألذ أكلات شم النسيم Empty
مُساهمةموضوع: ألذ أكلات شم النسيم   ألذ أكلات شم النسيم Icon_minitimeالجمعة يوليو 17, 2009 6:33 pm


<table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td>
</td><td class="post-options" valign="top" nowrap="nowrap">
</td></tr><tr><td colspan="2" class="hr">
</td></tr><tr><td colspan="2">كل سنة وأنتم طيبين.. كلها كام يوم وييجي شم النسيم وطبعا أنتم عارفين إن شم النسيم بيتميز بأكلات معينة جميلة جدا......
علشان كده قررنا ندخل المطبخ معاكم ونقدم لكم مجموعة هايلة من أشهر أكلات شم النسيم...
مش كده وبس ده فيه مفاجآت تانية كتير

يلا بينا على المطبخ


البيض الملون بأكتر من لونأكيد
كلنا يوم شم النسيم بنحب نفطر بيض ملون، والنهارده هنشوف مع بعض إزاي ممكن
نلون البيض بأكتر من لون بطريقة طبيعية ميه في الميه باستخدام الأعشاب
الطبيعية والخضروات والفواكه...

ألذ أكلات شم النسيم Kamar_02

لو
عايزه تلوني البيض باللون البنفسجي يبقى استخدمي عصير العنب المركز
هتلاقيه في "السوبر ماركت" وضيفي إليه كمية كبيرة من ورق البصل الأحمر.

لو عايزه تلوني البيض باللون الأزرق يبقى استخدمي عصير التوت المركز هتلاقيه في "السوبر ماركت" وضيفي إليه ورق الكرنب الأحمر.
لو
عايزه تلوني البيض باللون البمبي بدرجاته المختلفة وصولا للون الأحمر يبقى
استخدمي البنجر الأحمر وضيفي إليه عصير فراولة مركز وقشر البصل الأحمر
وكركديه‏.‏

لو
عايزه تلوني البيض باللون الأصفر بدرجاته وصولا للبرتقالي يبقى استخدمي
أوراق البصل البرتقالي أو قشر الموالح زي البرتقال أو اليوسفي وضيفي إليه
الجزر المبشور أو الكمون أو الكركم‏.

لو عايزه تلوني البيض باللون الذهبي يبقى استخدمي قشر التفاح الأصفر وضيفي إليه أوراق البقدونس.
لو عايزه تلوني البيض باللون الأخضر يبقى استخدمي أوراق السبانخ والبقدونس.
لو عايزه تلوني البيض باللون البني يبقى استخدمي القهوة أو الشاي المغلي.

الطريقة:
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_03

دي أبسط وأسهل طريقة ممكن تعمليها علشان تحصلي على الألوان اللي أنت عايزاها...
1. هتسلقي البيض عادي جدا زي ما أنت بتسلقيه.

2.
أثناء ما البيض بيتسلق هتملي إناء ميه وتضيفي إليه معلقة صغيرة خل علشان
تثبت اللون، بعد كده تضيفي إليها أي إضافات من اللي إحنا قلنا عليها على
حسب اللون اللي أنت عايزاه، وتسيبي الميه بالإضافات دي تغلي كويس أكتر من
مرة علشان الميه تتلون باللون اللي أنت عايزاه. بعد كده اطفي البوتاجاز...

3.
سيبي الميه الملونة لغاية ما تبرد وبعد كده ضيفي إليها البيض المسلوق
وسيبيه فيها لمدة خمس دقائق أو لغاية ما تلاقي إن البيض اتلون بلون الميه.

تقديم البيض الملون بأكتر من طريقة

وعلشان
يوم شم النسيم يكون فعلا يوم مميز في كل شيء دلوقتي هانقولك على أكتر من
طريقة ممكن تستخدميها في تقديم البيض على السفرة يوم شم النسيم....

ممكن تجيبي طبق فاكهة أو حامل تورتة وتحطي فيه أوراق خس وبعد كده ترصي فوق أوراق الخس دي البيض الملون أو غير الملون.
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_04
أو تجيبي طبق زجاج وترصي فيه البيض الأبيض وتحطي بين كل بيضة والتانية بعضا من الزهور زي ما أنت شايفة كده.
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_05
كمان ممكن تجيبي أصيص فيه نباتات خضراء وتحطيه على السفرة وتحطي فيه البيض غير الملون أو الملون.
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_06
وممكن كمان تجيبي أي سلك عندك تكوني مش محتاجة له وتلفيه على شكل عش عصفورة وتحطيه على السفرة وتحطي فيه البيض الملون أو غير الملون.
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_07
دي
كمان طريقة جديدة ممكن تسخدميها في شم النسيم وهي إنك تجيبي براد الشاي
وتحطي فيه مجموعة من الزهور الطبيعية أو الصناعية وتحطي بجوار براد الشاي
مجموعة من الفناجين وتحطي في كل فنجان بيضة من البيض الملون اللي عندك
وجنب كل بيضة تحطي وردة

ألذ أكلات شم النسيم Kamar_08

بس يا قمر دي كانت طريقة تلوين البيض وتقديمه في شم النسيم ودلوقتي تعالي نشوف إزاي ممكن تعملي باقي أكلات شم النسيم


الفسيخ والسردين
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_09

قبل
ما نتكلم عن طريقة عمل الفسيخ أو السردين عايزه أقولك على نصيحة مهمة قوي
وهي إنك لازم تشتري الفسيخ أو السردين من مصدر موثوق فيه...أما بالنسبة
لأحسن طريقة لعمل الفسيخ والسردين والملوحة هي إنك قبل يوم شم النسيم بيوم
تجيبيهم وتنظفيهم بالسكينة من القشر الخارجي كويس، وبعد كده تفتحيهم
وتنضفيهم من جوه وتقسميهم إلى جزءين وتحطيهم في طبق وترشي عليهم زيت وعصير
ليمون وياريت تكتري من عصير الليمون علشان عصير الليمون بيقضي على أي
بكتريا ممكن تكون موجودة، وبيخلي ليهم رائحة حلوة وعلى فكرة الزيت
والليمون بيضيع نسبة الملوحة اللي بتكون موجودة في الفسيخ أو السردين.

الرنجة
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_10

ياريت
تجيبيها مغلّفة ويكون لونها ذهبي ومافيش في الجلد أي آثار لأي خدش والعين
تكون محتفظة بلمعانها والخياشيم كاملة ومفيش فيها أي علامات للعفن.....ودي
أكتر من طريقة لعمل الرنجة

الرنجة بالطماطم والطحينة
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_11

المقادير:
• كيلو رنجة.
• نصف كوب طحينة.
• 4 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات صغيرة جدا.
• عصير 3 ليمونات.
• ربع كوب صغير زيت.

الطريقة:
1.
هتشوي الرنجة على النار لغاية ما تلاقي إن الجلد اتشقق تماماً... بعد كده
حطيها في طبق وابدئي في خليها من الأشواك وتقطعيها قطع صغيرة.

2.
هاتِ طاسة وحطيها على النار وحطي فيها الزيت واستني لغاية ما الزيت يسخن،
وبعد كده ضيفي إليها الطماطم المقطعة واستني لمدة خمس دقائق وبعد كده ضيفي
إليهم قطع الرنجة وعصير الليمون.

3. هاتِ طبق التقديم وحطي فيه الرنجة بالطماطم وبعد كده ضيفي إليهم الطحينة.
ملحوظة ممكن تاكلي الرنجة بالطماطم فقط بدون إضافة الطحينة
وبألف هنا وشفا
الرنجة المشوية بشرائح الليمون
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_12

المقادير:
• كيلو رنجة.
• عصير 3 ليمونات.
• شرائح ليمون.

الطريقة:
اشوي
الرنجة على النار مباشرة لغاية ماتلاقي إن الجلد اتشقق تماماً،بعد كده
قسميها إلى نصفين وحطيها في طبق التقديم وابدئي في نزع الشوك منها وضيفي
إليها عصير وشرائح الليمون.

وبألف هنا وشفا
التونة

لو
كنت من الناس اللي مش بتحب الرنجة أو الفسيخ فممكن تعملي لنفسك طبق تونة
في منتهى الجمال بس لازم قبل ما تشتري علبة التونة تشوفي تاريخ الصلاحية
الموجود على العلبة كويس علشان تعرفي تاريخ الإنتاج وتاريخ نهاية الصلاحية
ولازم تكون علبة التونة مفيش فيها أي خدوش، ودي أكتر من طريقة لعمل
التونة...

التونة بالمايونيز
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_13


المقادير:
• 2علبة تونة .
• نص برطمان مايونيز.
• حبة فلفل رومي أخضر مقطعة قطع صغيرة.
• معلقة صغيرة شطة حمراء.
• عصير 3 ليمونات.
• بصلة صغيرة مقطعة قطع صغيرة.
• معلقة صغيرة فلفل وملح.
• معلقة كبيرة زيت.
• طماطم مقطعة شرائح "للتزيين"
• عيش بلدي أو فينو.

الطريقة :
هتفرغي
علبة التونة في طبق كبير وبعد كده تضيفي إليها باقي المقادير الموجودة
عندك وتقلبيهم كلهم مع بعض وتضيفي إليهم شرائح الطماطم. وممكن تاكلي الطبق
ده بالعيش البلدي أو بالفينو.


</td></tr></table>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الاميرة مى
النجم ده وصل للعالمية
الاميرة مى


انثى
عدد الرسائل : 1133
العمر : 31
الموقع : https://silver.ahladalil.com
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : تمام جدااااااااااا بغنى اهوة
اعلام الدول : ألذ أكلات شم النسيم Female31
مزاج الاعضاء : ألذ أكلات شم النسيم _20
المهنة : ألذ أكلات شم النسيم Singer10
الهوايات : ألذ أكلات شم النسيم Writin10
الاوسمة : ألذ أكلات شم النسيم 1187177599
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 06/02/2009

ألذ أكلات شم النسيم Empty
مُساهمةموضوع: تاااااااااااااااابع   ألذ أكلات شم النسيم Icon_minitimeالجمعة يوليو 17, 2009 6:34 pm

وبألف هنا وشفا
تونة بالخضروات
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_14


المقادير:
• 2علبة تونة.
• 2 حزمة بقدونس.
• ثمرة طماطم كبيرة مقطعة قطع صغيرة.
• 2 ثمرة فلفل رومي أخضر مقعة قطع صغيرة.
• 1 ثمرة بصل صغيرة مقطعة قطع صغيرة.
• 5 أعواد خس بلدي أو خس كابوتشي.
• 1/8 كيلو زيتون أخضر مخلي أو أسود "اختياري"
• عصير 3 ليمونات.
• معلقة كبيرة ملح وفلفل.
• معلقة كبيرة زيت ذرة أو زيت زيتون.

الطريقة:
هتجيبي
طبق كبير وتحطي فيه التونة وبعد كده تضيفي إليها باقي المقادير الموجودة
عندك وتقلبيهم كلهم مع بعض. وعلى فكرة الطريقة دي مفيدة جدا للناس اللي
بتعمل ريجيم.

وبألف هنا وشفا

الأسماك

أما
بقى لو كنت من الناس اللي مالهاش في أي حاجة من الحاجات اللي اتكلمنا
عليها قبل كده يبقى عليكِ وعلى الأسماك ودي أكتر من طريقة جديدة لعمل
السمك..

السمك بصوص البقدونس
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_15


المقادير:
• 2 كيلو سمك فيليه.
• أوراق حزمة بقدونس.
• أوراق حزمة كزبرة.
• عصير 3ليمونات.
• نص كوب زيت زيتون.
• نص كوب زيت ذرة.
• نص رأس ثوم, مفرومة.
• ملح وفلفل وكمون.
• أوارق جرجير "للتزيين".

الطريقة:
1.
هتخلطي الثوم المفروم مع أوراق البقدونس والكزبرة وبعد كده تحطيهم في
الخلاط وتضيفي إليهم كوب صغير ميه و1/4 كوب زيت زيتون وتضربيهم كلهم مع
بعض في الخلاط.

2.
تبلي السمك بالملح والفلفل والكمون والليمون وسيبيه لمدة نص ساعة،بعد مرور
النص ساعة سخني زيت الذرة وحمري شرائح السمك في الزيت لغاية لونها ما يبقى
ذهبي.

3.
هاتِ طاسة وسخني فيها ربع كوب زيت زيتون، بعد كده ضيفي إليها خليط
البقدونس والكزبرة وقلبيهم كلهم مع بعض كويس لمدة خمس دقائق على النار.

4. هاتِ طبق التقديم وحطي فيه السمك الفيليه وضيفي إليه صوص البقدونس والكزبرة. ممكن تزيني الطبق بأوراق الجرجير.
وبألف هنا وشفا
كفتة سمك
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_16

المقادير:
• كيلو ونص سمك فيليه.
• نص حزمة بقدونس مفرومة.
• ربع حزمة كزبرة خضراء مفرومة.
• حبة بطاطس,مسلوقة ومهروسة.
• كوب لبن حليب.
• كوب دقيق.
• عصير 3ليمونات.
• معلقة كبيرة قشر ليمون مبشور.
• ربع رأس ثوم مفرومة.
• كوب زيت عباد الشمس.
• 2 حبة بصل أخضر مفرومة.
• معلقة ملح وفلفل وكمون.

الطريقة:
1. هاتِ السمك واغسليه كويس وبعد كده قطعيه إلى قطع متوسطة الحجم.
2.
سخني اللبن وبعد كده سيبيه لغاية ما يبرد وضيفي إليه السمك المقطع، سيبي
السمك في اللبن لمدة نص ساعة وبعد كده انشلي قطع السمك من اللبن.

3.
هاتِ مفرمة الأكل اللي عندك وحطي فيها قطع السمك والثوم والبطاطس المهروسة
وقشر الليمون والبصل الأخضر, والبقدونس والكزبرة, والملح والفلفل واضربيهم
مع بعض في المفرمة، بعد كده حطي الخليط في التلاجة لمدة ساعتين.

4.
بعد مرور الساعتين طلعي السمك المفروم من الثلاجة وابدئي في تشكليه على
شكل كرات متوسطة الحجم وبعد كده حطي الكرات دي في الدقيق بحيث إن الدقيق
يغطيها من كل الجوانب وحطيها في صينية ودخليها الثلاجة مرة كمان لمدة نص
ساعة علشان تمسك نفسها.

5. هاتِ طاسة كبيرة وسخني فيها الزيت كويس وبعد كده ابدئي في قلي كرات السمك فيها.
6.
هات طبق التقديم ورصي فيه كفتة السمك وزيتي الطبق ببعض من أوارق البقدونس
أو الجرجير. على فكرة مع الطبق ده ممكن تعملي طبق بطاطس شيبسي أو طبق رز
أبيض.

وبألف هنا وشفا
نصائح خدي بالك منها

وعلشان أكون عملت كل اللي علي وعلشان شم النسيم يعدي بسلام دي شوية نصائح خدي بالك منها...
-1-
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_17

خلي
عندك وقت كافي بين وجبة الفطار والغذاء علشان تدي لمعدتك فرصة كافية إنها
تهضم وجبة الفطار وتكون مستعدة لوجبة الغذاء الدسمة اللي إحنا قلنا عليها.

-2-
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_18

لازم تشوي الرنجة كويس على النار واوعي تاكليها نية لأن عملية الشواء دي مهمة جدا لأنها بتقتل أي بكتريا ممكن تكون موجودة.
-3-
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_19

أحسن حاجة ممكن تعمليها في شم النسيم هي إنك تدخلي الليمون في كل حاجة هتاكليها وده علشان تقي نفسك من الإصابة بالحموضة.
-4-
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_20

بلاش
تشربي ميه كتير بعد الغذاء مباشرة أو أثناء الغذاء وده لأنك لو شربتي ميه
كتير هتفضلي تشربيها طول النهار وبعد كده هتحسي بتعب، لو حسيتي إنك محتاجة
تشربي حاجة بعد الغذاء يبقى اشربي كوب شاي أو سفن أب.

-5-
ألذ أكلات شم النسيم Kamar_21

مش
معقول تاكلي فسيخ وسردين أو سمك من غير ما تاكلي أي حاجة خضراء معاهم زي
الجرجير أو الفجل أو البصل الأخضر أو الخس وعلى فكرة الخضروات دي بتساعد
على تخلص الجسم من الملح الزائد وكمان بتساعد على سرعة الهضم بس نصيحة مني
لازم قبل ما تاكلي أي حاجة خضراء تغسليها كويس بنفسك بالميه الجارية ويا
سلام لو نقعتيها في ميه مضاف إليها معلقة خل لمدة ربع ساعة وبعد كده
تشطفيها بالميه الجارية ده هيبقى أضمن.


وبكده نكون قدمنا لكم كل اللي ممكن تعملوه في شم النسيم..
واوعوا تنسوا تعملوا بالنصائح اللي قلنا عليها
علشان تقضوا يوم جميل سعيد..

وكل سنة وأنتم طيبين
سلام
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ألذ أكلات شم النسيم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صور محمد نور ف يوم اليتيم ويوم شم النسيم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
»®¯`·Alex Stars.·´¯®« :: ركن الاسرة :: منتدى المطبخ :: قسم الماكولات والسلاطات-
انتقل الى: